Za Kamnik

Nadaljujmo skupaj!

V teh predvolilnih mesecih se je dokaj nepričakovano razširila novica, da bo po osmih letih »dopusta« v Kamniku za župana spet kandidiral Tone Smolnikar. To je potrdil tudi s kratkimi izjavami v nekaterih medijih, zato smo želeli izvedeti kaj več o tej nameri - ali ni lepše živeti kot upokojenec, na vrtu kositi travo in obirati sadje, še posebej čudovite grozde potomke najstarejše trte na svetu.


Tone smolnikar

Mnogi so presenečeni in razmišljajo, ali ni lepše uživati, na vrtu kositi travo, obirati sadje...

"V teh aktivnostih uživam, tako kot sem pred županovanjem užival kot novinar na TV, kasneje 16 let kot župan. Kamnik sem imel vseskozi rad, tu sem se rodil in prepričan sem, da sem mu tudi veliko dal. To ni samohvala, dejanja izpred let govorijo sama zase. Nisem se utrudil, energija kipi, zaželel sem si novih izzivov, tako kot pred vsakimi volitvami."

Starejši Kamničani se še dobro spomnijo predvsem novih in obnovljenih šolskih objektov, cest, gradnje kanalizacij tudi izven širšega območja mesta..

"Res je, da so pobude za kandidaturo prišle od številnih ljudi, ki so prepoznali takratni hiter razvoj celotne občine. Vedno sem poudarjal, da Kamnik ni samo mesto, ampak je treba celovito in v okviru možnosti skrbeti za enakomeren razvoj celotne občine.

Ko danes razmišljam o tem, se zavedam, da so v občino prišli številni novi občani in na drugi strani, so danes naši volivci, ki so se rodili npr. leta 2000, ko je meni teklo že šesto leto v županovi pisarni. Sem pa toliko bolj zadovoljen, da so lahko hodili v nove in obnovljene šole in telovadnice v Šmartnem v Tuhinju, na Duplici, v Stranjah, ko sem 2010 zapuščal Občino, je bil skoraj v celoti rešen problem otroškega varstva . Ob številnih novih in obnovljenih cestah in pločnikih - naj omenim le prvo krožišče v občini, ki smo ga ob številnih začudenjih zgradili v Podgorju - ne morem mimo velikega projekta obvoznice v Motniku. Kanalizacija Podgorje, Šmarca, Volčji potok, Vrhpolje, Godič, primarni kanal od Stranj do Kamnika, je le del projektov varovanja okolja in čiste pitne vode. V prvih dveh letih smo 1997. leta zgradili 55km plinovodnega omrežja, ki je prispevalo k čistejšemu zraku."

ToneSmolnikar

Ali vas kljub osemletni pavzi ne skrbijo novi izzivi, ki čakajo župana in ekipo?

"V tem sklicu sem občinski svetnik na Listi Toneta Smolnikarja in sem bolj iz ozadja spremljal naš razvoj, a so mi najpomembnejše naloge in izzivi dobro poznani. O teh in o programu prihodnjih let bo dovolj priložnosti v predvolilnem mesecu, tudi v pogovorih z občani."

Ob koncu tega pogovora še misel, ali niso vaša leta ovira za kandidaturo?

"Tudi to slišim sem in tja, predvsem iz »nasprotnih taborov«. Moj odgovor je jasen: dolgoletne izkušnje so moja prednost, ne potrebujem uvajanja v to delo; sicer pa eden mojih županskih kolegov pri sedeminsedemdesetih letih kandidira za peti mandat."


Srečno in naj se izteče po vaših željah!

Zapisala: Tina Bašan (intervju, objavljen v Kamničan-ka, 19.10.2018)

 

LTS - Lista Toneta Smolnikarja

Vegova 4

1241 Kamnik

Telefon: 041 633 933

E-mail: info@lts.si